Norja vei sydämeni: Malangen

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan; luvassa olisi vielä Norjan osa viime elokuisesta Lapin reissustamme. Muotkatunturin erämaasta lähdimme Levin Hullun Poron ja Käsivarrentien kautta kohti Norjaa. Vaikka mielettömän upea on Suomen Lappi, niin muuttui maisema vielä upeammaksi vuorijonoineen Norjan puolelle siirryttäessä. Köröttely Norjan mutkaisilla teillä on jo elämys itsessään - maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniit.

ja psst. auto kannattaa tankata ja ruokaostokset tehdä ennen Norjan rajan ylitystä!

Määränpäämme oli Malangenin kylä, jonne on Kilpisjärven rajanylityspaikalta matkaa noin 130 kilometriä. Upeita maisemia katsellessa matkanteko taittui nopeasti. Pyöräilijöitä teillä oli paljon, ja heitä Norjassa kunnioitetaan ja autoilijat antavatkin hyvin tilaa. Malangen on pieni maaseutukylä, jossa on upeat vuonomaisemat. Hiukan suurempi kylä, josta löytyvät suuri ruokakauppa, paikallinen Alko ja esimerkiksi optikkoliike, oli noin kolmenkymmenen kilometrin päässä Storsteinnesissa. Huoneistohotellissamme olisi myös ollut ravintola, mutta me päädyimme valmistamaan illalliset omassa keittiössä.


Usean yön telttamajoittumisen ja (jäätävän kylmän) jokipeseytymisen jälkeen suihku, punaviini viinilasista ja puhtaat hotellilakanat tuntuivat m i e l e t t ö m ä n hyvältä. 
Eikä huoneistohotellin buffet-aamiaisessakaan ollut valittamista.Majoituimme Malangen Resortissa Mestervikissä.
Ehdoton suositus tälle huoneistohotellille!


Maisema hotellin parvekkeelta.


Matkalla kohti Klemmartindenin huippua (1047m).

(Tuona sunnuntaipäivänä vuoren rinteillä näkyi paljon norjalaisia perheitä, ja jo pienet lapset kipusivat vuoren rinteitä tottuneesti uskomattoman ripeällä tahdilla. En enää ihmettele lainkaan, miten Norjasta tulee niin hyviä kestävyysurheilijoita, vaikkapa nyt hiihtäjiä.)#skumppaakuksasta


Malangenissa olisi mielellään viettänyt kauemminkin kuin kolme päivää. Vaan ei auttanut kuin lähteä takaisin sorvin äärelle. Norja vei kyllä sydämen kauneudellaan - sinne on palattava takaisin vielä monen monta kertaa!


Ihania jo alkavia kevätpäiviä toivottelee,
Kia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retkellä Helsingissä: Lammassaari ja Kuusiluoto

Upea Norja: Bollmansveien ja Falsnestinden (1059 m)

Vaakkoin ulkoilualue - helmi Nuuksion kansallispuiston kupeessa