Skotlanti neljässä päivässä

Skotlanti - viskiä, nummimaisemaa, tartaanikankaita ja säkkipillin soittoa. Näiden lisäksi myös upeaa arkkitehtuuria sekä Tylypahkamaisia linnoja. Vietimme Glasgowssa neljä päiväää, joiden aikana teimme myös päiväreissut Edinburghiin ja Aberdeeniin.

Lensimme Skotlantiin KLM:llä yhdellä välilaskulla. Välilaskun kanssa lennot olivat huomattavasti edullisemmat, mutta matka-aika ei ollut mahdottoman pitkä; mennessä 5 ja puolituntia sekä paluumatkalla 6 ja puolituntia. Menomatkalla lentomme oli vielä etuajassa, joten käytimme ajan hyödyksi ja kävimme syömässä Amsterdamin keskustassa.

Glasgowssa majoituimme Point A Hotel Glasgow -hotellissa, joka sijaitsi aivan Glasgown keskustassa. Hotellihuone oli käytännössä laivahytin kokoinen, mutta aivan uusi (hotellia valitessa meille kriittisimmät tekijät olivatkin sijainti, edullisuus ja kylpyhuoneen kunto).


Kevingrove Art Gallery and Museum
- ehdottomasti vierailun arvoinen paikka!Glasgow University
- upea Tylypahkamainen linna.


Gallery of Modern Art.

Skotlannissa museot ovat usein ilmaisia, mikä oli todella kiva juttu 
- paikalliseen kulttuuriin ja historiaan on aina hyvä tutustua museoiden kautta.Glasgow Cathedral.

Katedraalin vieressä on Glasgow Necropolis, viktoriaaninen hautausmaa,
joka myös on ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka.


Dunnottarin linna, Stonehaven.

Sattui sopivasti, että juuri vierailuviikonloppunamme ystäviemme yliopisto järjesti matkan Dunnottarin linnaan. Pääsimme osallistumaan myös, ja olihan tuo linna aivan upea nähtävyys.


Maisemia Aberdeenista.

Maisemia Edinburghista.

Skotlannin pääkaupunki oli kolmesta näkemästämme kaupungista kaunein, ja siellä olisi tekemistä ja näkemistä riittänyt pidemmäksikin aikaa kuin yhdeksi reissupäiväksi. Edinburghin linna oli upea nähtävyys, jossa oli nähtävillä muun muassa Skotlannin kuninkaan kruunu. Sisäänpääsymaksu oli melko suolainen, mutta nähtävyys oli kyllä sen arvoinen.HUOMIOITA SKOTLANNISTA

  • Aamupala. Pavut ja pekoni - kaikki ruokia, joita itse ei aamuisin tee mieli. Niinpä kun ensimmäisen aamun kiertelimme aamupalapaikkaa etsiessä (turhautuneina ja nälkäisinä) ja seuraavana aamuna huomasimme oman hotellimme skandinaavistyylisen aamupalan sämpylöineen, jogurtteineen ja mysleineen, pitäydyimme siinä seuraavinakin aamuina.

Skotlanti ei ehkä olisi ollut ensimmäisenä omalla reissulistallani, mutta koska siellä oli ystäviämme opiskelemassa, kävimme heitä moikkaamassa - ja olihan Skotlanti upea! Erityisesti Edinburgh jäi mieleen mielettömän kauniina kaupunkina, jossa olisi viettänyt aikaa pidempäänkin, mutta myös Glasgow oli kaunis ja siellä oli hyvin tekemistä ja nähtävää.

-Kia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retkellä Helsingissä: Lammassaari ja Kuusiluoto

Upea Norja: Bollmansveien ja Falsnestinden (1059 m)

Vaakkoin ulkoilualue - helmi Nuuksion kansallispuiston kupeessa