Päijänteen kansallispuisto: Kelvenneelle meloen

Päijänteen kansallispuisto on suomalaista järvimaisemaa parhaimmillaan.

Vuokrasimme avokanootin vuorokaudeksi Padasjoen ladulta, eikä 50 euron vuorokausivuokra päätä huimannut. Lähdimme matkaan Padasjoelta ja suuntasimme kohti Kelvennettä, joka minulle oli entuudestaan tuttu lapsuuden venereissuilta. Matkaa oli kymmenisen kilometriä, ja se taittui kevyesti Päijännettä pitkin rauhallisella vauhdilla upeasta kesäpäivästä nauttien.


Melominen koiran kanssa alkuun jännitti ja suurin pelko olikin, hyppäisikö koira järveen kaataen koko kanootin. Kokemusta kanootilla matkanteosta, saati melomisesta koiran kanssa, ei juurikaan ennestään ollut, vaan hyvinhän se meni! Veikko istui kanootin kärjessa nätisti aloillaan eikä kanootti ollut lainkaan kiikkerä (rinkat ja teltat ja ruokakassi kanootin pohjalla varmasti auttoivat kanootin vakaudessa).


Kelvenne on siis saari, jonka keskellä on suppalampi. Lapsuusmuistoissani lampeen pääsi hyppäämään korkealla sijainneesta keinusta, vaan ei löytynyt keinua enää. 

Kelvenne on aika suosittu saari veneilijöiden keskuudessa, mutta onnistuimme löytämään pätkän paratiisihiekkarantaa telttapaikkaa varten - kokonaan vain meitä varten. Metsäpalovaroituksen takia emme tehneet tulia lainkaan. mutta ruuanlaitto onnistui passelisti trangialla. Helteisenä heinäkuun iltana rannalla tarkeni istuskella ilman tultakin pitkälle auringonlaskuun saakka. Kyllä vain ulkoilmassa unikin maittaa paremmin.

Lyhyen viikonloppureissun ja vain vuorokauden kanoottivuokran takia lähdimme melomaan takaisin Padasjoelle heti aamusta aamupalan syötyämme. Paluumatka sujui rivakammin kuin menomatka, joten ehdimme vielä pysähtyä toiselle saarelle nauttimaan päiväkaffet ennen kanootin luovutusta.

Suomen luonto - ei kyllä ole parempaa.Ensi kesän melontareissuja jo odotellen,
Kia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retkellä Helsingissä: Lammassaari ja Kuusiluoto

Upea Norja: Bollmansveien ja Falsnestinden (1059 m)

Vaakkoin ulkoilualue - helmi Nuuksion kansallispuiston kupeessa