Nuuksion kansallispuisto: Korpinkierros

Mikäpä olisikaan parempi tapa viettää talvista sunnuntaiaamua kuin suunnata aamupalalle ja -kahville luonnon helmaan! Kohteeksi valikoitui Nuuksion kansallispuisto. Vaikka se suhteellisen lähellä sijaitseekin, ei Nuuksion kansallispuistossa ole tullut vierailtua kuin kerran aiemmin Haukkalammen kierroksella. Tällä kertaa reitiksi valikoituikin Korpinkierros.

Reitit ovat merkitty eri värein: Punarinnankierros punaisella, Haukankierros sinisellä ja Korpinkierros keltaisella. Korpinkierros on Haukkalammen pysäköintipaikalta lähdettynä 7,2 kilometriä pitkä rengasreitti, joka kiertelee upeissa maisemissa pitkin kallioita ja metsiä. Sen haastavuudeksi on merkitty haastava ja kulkuajaksi noin 4 tuntia, mutta perus hyväkuntoiselle reitti on helppo kulkea ja aikaakin kuluu reilusti puolet vähemmän.


 

Korpinkierroksen jälkeen pysähdyimme aamukahville. Lyhyen matkaa Haukkalammen pysäköintipaikalta on katettu nuotiopaikka, jossa oli mukava keitellä kahvit ja puurot. Tuomaan joulumarkkinoilta ostettu uusi retkimukikin pääsi testiin niin mehutauolla kuin aamukahvillakin.


-Kia

psst. Jos haluaa välttää Nuuksion ruuhkaisuuden (vaikka hienoa onkin, että retkeily ja luonnossa liikkuminen innostavat ihmisiä), kannattaa kansallispuistoon suunnata jo hyvissä ajoin aamulla! Paikalle tullessamme noin klo 9.30 aikoihin Haukkalammen molemmilla parkkipaikoilla oli vain muutama pysäköity auto ja metsässä sai kulkea lähes ilman vastaantulijoita, ja lähtiessämme parin tunnin päästä puolestaan retkeilijöitä tuli sankoin joukoin vastaan ja parkkipaikat olivat aivan täynnä autoja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retkellä Helsingissä: Lammassaari ja Kuusiluoto

Upea Norja: Bollmansveien ja Falsnestinden (1059 m)

Vaakkoin ulkoilualue - helmi Nuuksion kansallispuiston kupeessa