Parasta talvessa: hankihiihtoa Sipoonkorven kansallispuistossa

Sipoonkorven kansallispuiston siimekseen ei ollut tuuli käynyt, joten aamuisella hankihiihtoretkellämme oli upeat maisemat: lumiset puut ja mahtavat lumikinokset. Metsässä hiihtäessä vauhti on murto-osan laduilla hiihtämisen vauhdista, mutta luonnosta nauttii ihan eri tavalla.
Meillä hankihiihtovälineinä toimivat kirpputorilta bongatut metsäsukset ja -sommat. Mun siteisiin sopivat omat hiihtomononi, ja Toni puolestaan hiihtää omilla talvisaappaillaan ja Finngripin Easy siteillä, joihin sopivat kaikenlaiset kengät monoiksi.  Siteet omille saappaille olisivatkin kätevät, sillä hiihtomonojen varsi ei ole järin pitkä - upottavassa hangessa hiihtäessä voisi kaivata pidempää vartta lumelta suojaamaan. Puusuksien terveusohje löytyykin aiemmasta postauksestani.


Nyt ovat korvapuustit uunissa, jotta huomisen sunnuntaiaamun aamukahveilla on nuotiolla lämmitettyä korvapuustia kaveriksi (minulle jälkiruokapulla tai -suklaa on puoli urheilua). Mikäpä on näistä talvipäivistä nauttiessa - hinku ensimmäiselle hiihtovaellukselle on jo suuri! Hiihtoahkio tulikin jo viime talvena askarreltua, joten tänä talvena olisi sitten aika ensimmäiselle hiihtovaellukselle.

-Kia


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retkellä Helsingissä: Lammassaari ja Kuusiluoto

Upea Norja: Bollmansveien ja Falsnestinden (1059 m)

Vaakkoin ulkoilualue - helmi Nuuksion kansallispuiston kupeessa