Elämäni nousuja x 5

Seuraa pienempiä ja hiukan suurempia nousuja kukkuloille, mäille ja tuntureille. (Haikkaus ylipäätään harrastuksena on minulla vielä lapsen kengissä, mutta kärpänen on puraissut - ja kovasti.) Tässä kuitenkin muistoja aiemmilta seikkailuilta.


Klemmartinden, Norja, 1047 moh


Getavuori, Ahvenanmaa, 107 moh

Huikeasta korkeudestaan huolimatta kipuaminen Getavuoren huipulle oli melkoinen operaatio: saavuimme Getavuoren juurelle noin 10 minuuttia ennen ylhäällä olevan Soltuna-ravintolan sulkemista - koko Getan kunnan ainoan avoinna olevan paikan, josta voisimme saada vettä tyhjiin juomapulloihimme juomista ja trangiaruokailuja varten ("kyllä siellä aina joku kioski ainakin on auki, josta voimme käydä vettä ostamassa - Ahvenanmaalla ei ole). Niinpä sitten vain polkemaan kiemurtelevaa mäkeä täysiä ylös. Ehdimme täyttää juomapullot, juoda kylmät Karhut ja pestä hampaamme.


Isometsän nousu, Äkäslompolo

Rankka nousu palkitsi ylhäällä, sillä lähtötilanteen -30 pakkasastetta vaihtui huipulla -18 asteeseen (tunturin huipulla lämpötila onkin usein huomattavasti kylää lämpimämpi, minkä takia esimerkiksi Yllästunturilla kulkevaa latua kutsutaan lämpöladuksi). Hiihtoa kuitenkin kovasti häiritsi se, että toinen silmäni näki vain sahalaitoja ja luulin saavani migreenikohtauksen. Nousu sujui kuitenkin huomattavasti mallikelpoisemmin kuin muutamaa tuntia myöhemmin samaisella reissulla mäenlasku, kun etsimämme Velhon Kota -latukahvila sijaitsikin keskellä jyrkkää laskua. Toni kurvasi tyylikkäästi kahvilan pihaan, minä pysähdyin naama edellä muutaman metrin lumikinokseen.


Hang Nak Ngorn Nak, Krabi, Thaimaa - hikisiä nousumetrejä noin 500

Miksi kaikki vastaantulijat patikoivat farkkushortseissa ja flip-flopeissa?


Falsnestinden, Norja, 1059 moh 

Siinä missä me kipusimme ajoin nelinkontin ja laskimme alas pyllymäkeä, harppoi norjalainen koiranulkoiluttaja suorin jaloin ohi.

Oi mitä muistoja! Oi mikä ilo uusia reissuja suunnitellessa!

-Kia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retkellä Helsingissä: Lammassaari ja Kuusiluoto

Upea Norja: Bollmansveien ja Falsnestinden (1059 m)

Vaakkoin ulkoilualue - helmi Nuuksion kansallispuiston kupeessa