Retkeilyä Helsingissä: Seurasaari

Upea aurinkoinen ja lämmin helmikuun lopun päivä tuntui jo varsin keväiseltä, vaan vielä rannassa olleet pilkkijät antoivat toivoa, ettei talvi vielä ole ohi. Suuntasimme Veikon kanssa Helsingin Seurasaareen, jossa aurinkoisena maanantaipäivänä riitti lenkkeilijöitä, luontokuvaajia ja luonnosta nautiskelijoita kuljeskellen ympäri metsää ja kallioista merenrantaa.


Seurasaari on virkistysalue läntisessä Helsingissä, noin viiden kilometrin päässä keskustasta. Seurasaareen pääsee bussilla nro 24 ja raitiovaunulla 4 - koiran kanssa suosin raitiovaunulla kulkemista, vaikka bussiinkin koiran saisi ottaa. Bussilla pääsee aivan Seurasaareen kulkevan sillan kupeeseen, raitiovaunulla puolestaan pääsee Meilahdentien pysäkille, josta Seurasaareen on vielä vajaan kilometrin verran matkaa, joskin matka taittuu nopeasti siirtolapuutarhan ja puutalojen maisemista nauttien.


Silta Meilahdesta Seurasaareen.Seurasaaressa on ulkomuseo, joka esittelee suomalaisten asumista ja elintapoja menneiltä vuosisadoilta. Ulkomuseoon onkin siirretty vanhoja puurakennuksia eri puolilta Suomea, mm. Kahiluodon kartano vuodelta 1790 Varsinais-Suomesta. Kesäisin ulkomuseosessa järjestetään opastettuja kierroksia. Kesäisin Seurasaaressa palvelevat myös ravintola ja kahvila sekä uimaranta. Piknik Seurasaaren kallioilla kuuluu myös ehdottomasti ensi kesän to do -listalle! 


Kahiluodon kartano, 1790.-Kia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retkellä Helsingissä: Lammassaari ja Kuusiluoto

Upea Norja: Bollmansveien ja Falsnestinden (1059 m)

Vaakkoin ulkoilualue - helmi Nuuksion kansallispuiston kupeessa