Eräkeittiössä: sushi


Lempipuuhaani on luonnossa retkeily ja lempiruokaani puolestaan sushi. Miksei siis yhdistäisi näitä kahta? Oheiset kuvat ovat viime elokuiselta Käsivarren erämaavaellukselta, jolloin kyhäsimme illalliseksi sushia eräkeittiön asettamissa oloissa. Aivan loistava oli valmis sushiainespaketti, joka sisälsi sushiriisiä, riisiviinietikkasekoitusta, bambumaton, merileväarkkeja, soijaa ja wasabia - kaiken tarvittavan siis.

ERÄSUSHIN TEKO-OHJE

Pyydä kala (tätä ennen huolehdi, että sinulla on kalastusluvat kunnossa).
Suositus harjukselle. Käytä pyytämäsi kala tuoreena!
Perkaa kala, poista nahka ja leikkele kalasta merileväarkin pituisia suikaleita.


Valmista sushiriisi: keitä riisi ja lisää riisiviinietikka.
Pilko kantamasi lisukkeet, tässä tapauksessa kurkku.
(Avokado jäi tällä kertaa unohduksissa pilkkomatta, vaan oiva sushitäyte sekin.)

Levitä merileväarkille sushiriisiä ja täytteitä.
Rullaa merileväarkki täytteineen bambumaton avulla rullaksi.



Pilko rulla makipaloiksi.


Nauti soijan ja wasabin kanssa.


Aijaijai, miten hyvältä ylipäätään maistuu ruoka rankan vaelluspäivän päätteeksi, mutta että vielä tällaista herkkua - aikamoista herkuttelua eräkeittiössä.

Olisipa kiva kuulla muita eräruokavinkkejä, jaa sinä omasi! :-)

-Kia

Kommentit

  1. Voi nam :) Me loimotettiin todella hyvää lohta notskilla ja keitettiin siihen kaveriksi perunat. Voinokare ja merisuolaa mauksi niin avot!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti