Retkellä Helsingissä: Lammassaari ja Kuusiluoto

En tiedä, miten olen elänyt vuosia Helsingissä käymättä Lammassaaressa ja Kuusiluodossa, mutta tänään oli vihdoin se päivä. Ja kyllä kannatti - mieletöntä, että keskellä pääkaupunkiamme on tällaiset upeat ulkoilumaastot! Viikistä, Vanhankaupunginkosken kävelysillan kupeesta Pornaistenniemeltä lähtevät uusitut, esteettömyyden takaavat pitkospuut kohti Lammassaarta. Näin aurinkoisen sunnuntaiaamupäivän ruuhkassakin pitkospuilla soljui hyvin kahdensuuntainen liikenne. Matkalla on myös muutama näköalasyvennys, joista pääsee ihailemaan maisemia.

Lammassaari on kaupungin virkistysaluetta, mutta kulkeminen on sallittua vain merkityillä luontopoluilla - saarelta löytyy myös yksityisiä mökkejä sekä yksityinen sauna-alue. 


Maisemia Lammassaaren lintulavalta.

Lammassaaresta Kuusiluotoon mentäessä pitkospuut ovat kapeammat, vaikkakin tänään vielä lumen peitossa. Kuusiluodon itä- ja pohjoisosista löytyy Helsingin laajin luonnonsuojelualue. Kesäisin saaressa laiduntaa lampaita, joten saareen johtava portti on tärkeää muistaa sulkea perässään!


Kuusiluodon huipulla.

Retken jälkeen kävimme vielä ihailemassa Vanhankaupunginkoskea ja bongasimme Ravintola Koskenrannan, jonka aurinkoinen terassi kutsui nauttimaan - totta kai - kaakaot ja pullat.

Eläköön kevät!
Jo houkuttavat hiekasta puhtaat asfalttitiet.

-Kia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaakkoin ulkoilualue - helmi Nuuksion kansallispuiston kupeessa

Upea Norja: Bollmansveien ja Falsnestinden (1059 m)