Retki Helsingissä: Lonna ja Lonnan Vohvelibaari

Oi upea Helsingin saaristo!

Lonnan saari sijaitsee Suomenlinnan edustalla, noin 1,5 kilometrin ja kymmenen minuutin lauttamatkan päässä Kauppatorilta. Lonna ei ole järin suuri saari, halkaisijaltaan vain muutaman sadan metrin mittainen, mutta sitäkin sympaattisempi. Sieltä löytyvät ravintola, kahvila, sauna sekä vanhat miinamakasiinit, joissa säilytettiin varuskunnan merimiinoja aina 1930-luvulle asti. Saarella on aseteltu ympäriinsä puutuoleja, jotka kutsuvat istuskelemaan ja ihailemaan merimaisemaa.

Ravintolan alakerrassa sijaitseva Kahvila & Baari tarjoilee suolaisia ja makeita vohveleita muutamilla eri makuvaihtoehdoilla. Suolainen vohveli oli juuri passeli aamupalanälkään, ja makea vohveli jälkiruuaksi sopi jaettavaksi neljään naiseen. Makean vohvelin kanssa valitsemamme kuusijäätelö on ikisuosikkini.
Lonnan ravintolassa olen käynyt syömässä opiskelemaan pääsyni kunniaksi muutama vuosi sitten, ja ainakin tuolloin lähellä tuotettua saaristolaisruokaa tarjoava ravintola oli miljoonien suositusten arvoinen. Täytyykin käydä testaamassa ravintola uudelleen!

Lauttamatkat Helsingin edustalla ovat jo elämys itsessään - näihin maisemiin ei kyllä ikinä kyllästy.

-Kia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retkellä Helsingissä: Lammassaari ja Kuusiluoto

Upea Norja: Bollmansveien ja Falsnestinden (1059 m)

Vaakkoin ulkoilualue - helmi Nuuksion kansallispuiston kupeessa