Vaakkoin ulkoilualue - helmi Nuuksion kansallispuiston kupeessaVaakkoin ulkoilualue aurinkoisena syyslauantaina oli todellinen helmi ja ihmetytti, miten sinne ei ollut tullut retkeiltyä aiemmin! Ulkoilualue tarjoaa upeaa kallioista järviylänköä ja toinen toistaan lähellä olevia järviä ja lampia, joiden välillä pääsee kulkemaan metsäisiä polkuja pitkin. Tulipaikkoja Vaakkoin ulkoilualueella on kaksi, Vaakkoin järven rannalla Helsingin Ladun eräkämpällä sekä Kämmenlammen laavulla. Alueella ei ole merkittyjä reittejä, mutta ajan myötä leveiksi muokkautuneita polkuja sekä karttaa seuraamalla liikkuminen oli helppoa.


Vaakkoin ulkoilualue sijaitsee Vihdintien varressa Espoon ja Vihdin rajalla. Pysäköintialue autolla tullessa löytyy sorakuopan kupeesta Saarijärveä vastapäätä, ja paikalle pääsee myös busseilla 346 (tällöin pysäkkinä Saarijärvi Vihdintien varressa) ja 345 (pysäkkinä Mustasilta).

Vaakkoin ulkoilualue tuli tutuksi Helsingin Ladun jäseneksi liittymisen myötä, kun tuli lähdettyä tutustumaan Helsingin Ladun eräkämppään, joka sijaitsee Vaakkoin järven rannalla.


Sorakuopan parkkipaikalta lähdimme kulkemaan kohti Väärä-Mustan järveä, josta jatkoimme kohti Saaren Mustan järveä. Turvesuon ihailun kautta matka jatkui Kämmenlammelle, jonka laavulla tulistelimme ja söimme aamupalaksi muun muassa kuksaan poimittuja puolukoita. Kämmenlammelta jatkoimme Iso Lehmälammelle ja sieltä Vaakkoin lammelle, jonka rannalla sijatsee myös Helsingin Ladun eräkämppä.


Kuva Väärä-Mustan järven rannalta.


Pysähdyimme tulistelemaan Kämmenlammen laavulle.


Vaikka Vaakkoin ulkoilualue sijaitsee aivan Nuuksion kupeessa, ei Nuuksion ruuhkista ollut tietoakaan, vaikka retkeilypäivämme olikin lämmin ja aurinkoinen syyslauantai. Metsässä sai kulkea rauhassa, välillä satunnaisia sienestäjiä tervehtien. Tulipaikoilla tuli ja lähti tasaiseen tahtiin retkeilijöitä, mutta sekaan mahtui vallan mukavasti.

Retkelle tuli pituutta kuutisen kilometriä, ja tulistelutaukoineen sekä koiran uittoineen metsässä tuli samoiltua kolmisen tuntia. Reitti oli varsin helppokulkuinen leveine metsäpolkuineen, korkeita nousuja ei juurikaan ole.


Metsä - kolmen tunnin aamulenkin ja aamupalatulistelun jäljiltä akut tulivat ladatuiksi ❤

-Kia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retkellä Helsingissä: Lammassaari ja Kuusiluoto

Upea Norja: Bollmansveien ja Falsnestinden (1059 m)