Kuivaruokaa vaellukselle

Paras keino taata ruuan hyvänä säilyminen (ja rinkan keveneminen!) pidemmällä vaelluksella on ruuan kuivaaminen. Kuivattavissa aineksissa vaihtoehtoja on valtavasti, jolloin vaellusruokien variaatioissa on valinnanvaraa - eräruuan ei todella tarvitse olla tylsää!

Viime kesän viiden päivän melontavaelluksen kuivaruokia varten hankimme pitkään mietinnässä olleen kuivurin, jolla ruokia oli kätevä kuivailla. Ruuan saa kuivattua myös uunissa, kuten mekin teimme ennen kuivurin hankintaa.

Melontavaellukselle kuivasimme jauhelihaa, broileria, sipulia, kaalia, ruohosipulia, mansikoita, omenaa ja banaania. Sipulit ja kaalit sekä mansikat, omenat ja banaanit pilkoin vain ja heitin kuivuriin, broileri ja jauheliha kypsennettiin ennen kuivuriin laittoa. Huomioitavaa on, että vain vähärasvainen liha sopii kuivattavaksi!


Ruokatarpeet juuri pilkottuina - kuivattuina vievät paljon vähemmän tilaa, ja lisäksi painavat paljon vähemmän. Kuivattu ruoka oli helppo pakata ilmatiiviisiin muovipusseihin.


Banaanin tummumisen olisi voinut välttää kastamalla ne sitruunamehuun ennen kuivausta.


Sitten vain kuumaa vettä sekaan ja annetaan tekeytyä - pian oli herkullinen jauhelihakastike valmis!

Kuivatun kaalin ja sipulin ansiosta ruokiin oli helppo lisätä vihreää mukaan. Kuivatut mansikat, banaanit ja omenat puolestaan toimivat super herkullisina ja terveellisinä välipaloina. Lisukkeeksi meillä taisi olla tällä reissulla perunamuussijauhetta ja riisiä, mutta erilaisia rinkassa keveästi kulkevia lisukevaihtoehtojakin on monia.

-Kia

Lukusuositus: 
Tornblad, Eric: Kuivaa ruokaa - Kuivaa retkiateriasi ja säilö metsän ja puutarhan herkut.
Luontoon.fi: Kuivattamisen yleisohjeet.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retkellä Helsingissä: Lammassaari ja Kuusiluoto

Upea Norja: Bollmansveien ja Falsnestinden (1059 m)

Vaakkoin ulkoilualue - helmi Nuuksion kansallispuiston kupeessa