Valkmusan kansallispuisto


Joulunpyhien jälkeinen kansallispuistovierailu suuntautui Kotkan kupeessa sijaitsevaan Valkmusan kansallispuistoon, joka sattui hyvin ohikulkumatkallemme. Valkmusan kansallispuisto on laaja suoalue. Kansallispuistoon kuuluvia soita ovat Munasuo, Valkmusa, Kananiemensuo ja Mustanjärvensuo. 

Kiersimme pitkospuita pitkin merkityn Läntisen Keitaan rengasreitin, jolla pituutta on 2,5 kilometrin verran. Reitti lähtee Simonsaaren parkkipaikalta. Matkan varrelta löytyy myös Simonsaaren näköalatorni sekä taukopaikka eväiden syöntiin. Aurinkoisena päivänä helppokulkuisilla pitkospuilla viettikin retkipäivää useat lapsiperheet.


Monen synkän ja harmaan päivän (tai viikon) jälkeen retkipäiväksi sattui kaunis auringonpaiste ja muutaman asteen pakkanen.


Pääsin vihdoin retkeilemään itse neulomassani villapaidassa, jonka sain valmiiksi kahden vuoden ahkeran ja välillä vähemmän ahkeran neulomisen jälkeen!Simonsaaren näköalatornilla.


Kansallispuiston suoalueet kartalla.


Rengasreitti pitkospuita pitkin.

Kovin kauaa rengasreitin kiertämiseen ei mene, mutta laaja suoalue oli kyllä vierailun arvoinen. Kansallispuistosta löytyy myös Moronvuoren tuvalle vievä kahden kilometrin pituinen lenkki, jonka lähtöpaikka löytyy Suolinnantien päästä. Tämä reitti jäi meillä tällä kertaa toiseen kertaan, mutta onneksi Kymenlaaksoon on asiaa usein, joten reitille pääsee helposti uudemman kerrankin. Kansallispuisto olisi hyvä kohde myös hankihiihtoa ajatellen - lumikelejä odotellessa!

-Kia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retkellä Helsingissä: Lammassaari ja Kuusiluoto

Upea Norja: Bollmansveien ja Falsnestinden (1059 m)

Vaakkoin ulkoilualue - helmi Nuuksion kansallispuiston kupeessa