Vuokatissa hiihtämässä

Vuoden 2020 ensimmäinen retki suuntautui Vuokattiin hiihtämään. 

Vaikka säästä valittaminen on melkolailla turhinta ikinä, niin on vain ollut kurja tämä talvi - ei ole Helsingissä juuri lunta näkynyt, saati hiihtelemään päässyt (toki sitä vajaan kilometrin latua). Niinpä oli aivan ihanaa lähteä pidennetyksi viikonlopuksi Vuokattiin hiihtämään. Majoituimme urheiluopistolla, joten reissun ohjelma koostui lähinnä hiihtämisestä, syömisestä ja nukkumisesta - parasta!


Hiihtolenkkeihin kuuluu hyvin olennaisena osana munkkikahvit. Vuokatissa hiihtolatujen varrelta löytyykin kaksi latukahvilaa, Heikkilän tila ja Rekikesti. Noin muuten söimme pääosin urheiluopistolla  niin aamupalan, lounaan kuin päivällisenkin, ja ruoka olikin erinomaisen hyvää - etenkin keittolounaat!


Reissun kuvasaldo jäi melko kehnoksi tätä yhtä auringonnousun kanssa yhtämatkaa tehtyä Vuokatinvaaran nousua lukuunottamatta, mutta olosuhteet olivat mitä mainioimmat! Hiihdin pääosin uusilla karvapohjasuksillani pertsaa, ja ihastuin hiihtotyyliin täysin - itselleni paljon helpompaa ja vaivattomampaa verrattuna vuosikausien hiukan huonon tekniikan vapaan hiihtooni.


Reissullemme sattui aivan ihana hiihtopäivä, kun aurinko paistoi koko päivän pilvettömältä taivaalta ja pakkasta oli mukavat -12 'C.

Hiihtokelejä Helsinkiinkin toivoen,
Kia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Retkellä Helsingissä: Lammassaari ja Kuusiluoto

Upea Norja: Bollmansveien ja Falsnestinden (1059 m)

Vaakkoin ulkoilualue - helmi Nuuksion kansallispuiston kupeessa